Nordsøcenteret

1970’erne:

Ideen til et akvarium i Hirtshals opstår blandt lokale politikere og erhvervsfolk. Efterfølgende udvikler idéen sig, så den også omfatter et forskningscenter for fiskeri, der har akvariet som sit vindue udadtil.

Januar 1984:

Nordsømuseet indvies som en kombination af et akvarium og et samtidsmuseum for moderne fiskeri. Det bliver anerkendt af staten som et kulturhistorisk museum. Dengang regnede man med 145.000 gæster om året, men det reelle besøgstal blev 250.000.

1998:

Nordsømuseet udvides med oceanariet, det store akvarium med 4,5 mio. liter vand, så man nu kan vise Nordsøens fisk i naturlige stimer. Indvielsen foretages af Nordsømuseets protektor Prinsesse Alexandra. Udvidelsen betyder, at der allerede det første år kommer op mod 440.000 gæster til museet.

2001:

Det nye sælarium åbner sammen med udendørsområdet med legeplads og café.

2003:

En voldsom brand ødelægger hele oceanariebygningen, og den berømte klumpfisk, Klumpe, dør. Genopbygningen varer 18 måneder.

Juli 2005:

Oceanariet genåbner og indvies igen af Nordsømuseets protektor, Prinsesse Alexandra.

Oktober 2005:

Endnu en ulykke rammer Nordsømuseet, da en rude går itu i sælariet, og oceanariebygningen bliver oversvømmet.

2007:

Nordsøcentret og Nordsømuseet lægges sammen, og fra januar 2008 ændres navnene til hhv. Nordsøen Forskerpark og Nordsøen Oceanarium.

September 2009:

Arbejdet med at rive den ældre del af attraktionen ned begynder. Et helt nyt oplevelsesunivers skal stå klar til åbning den 5. juni 2010. Ambitionen er at skabe fremtidens akvarium ved at integrere udstillinger, akvarier og interaktiv leg på en helt ny måde.

5. juni 2010:

Det nye oplevelsesunivers, ”Ekspedition Nordsøen”, indvies af Grevinde Alexandra og hendes familie.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.