Den Tilsandede kirke

Den Tilsandede kirke Kirken – hvis navn er Sct. Laurentii kirke, menes at være opført i sidste halvdel af 1300-tallet og var på den tid den største i vendsyssel. Sandflugten, som begyndte i det 16. århundrede, nåede kirken i slutningen af 1700-tallet. Menigheden måtte grave sig ind, når der var gudstjeneste. Denne kamp varede til 1795 hvor kirken efter kongelig ordre blev nedlagt. Kun tårnet står tilbage som synligt minde. I 1994 blev der foretaget undersøgelser omkring kirken, som har fastslået kirkens omfang. Røde pæle i terrænet markerer i dag kirkeskibets og sakristiets placering og udstrækning. Ligesom faskiner markerer kendte dele af den gamle kirkegårdsmur. I sommerperioden er det muligt at komme ind i kirken.

Man kan fint cykle ud til kirken af  ‘gamle-landevej’. Turen tager ca. 20 minutter inde fra Skagen centrum. Gamle landevej er stort set uden trafik undtaget hestene fra den nærtliggende rideskole. Kommer man på cykel ad Hulsig-stien kører man forbi stikvejen ind til Den Tilsandede Kirke. Der er god skiltning som viser vejen.

Den Tilsandede Kirke – Google maps

Den Tilsandede Kirke2

Den tilsandede kirke

Den tilsandede-kirke

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.